mecatxis en blog


Democràcia? No gràcies!
Juny 27, 2014, 9:02 pm
Filed under: General

Si ha de ser com la que tenim ara, no en vull de democràcia. Corrupció, manipulació, malversació, amiguismes. N’estic fins al cap d’amunt! Vosaltres no?

Però si no hi ha d’haver democràcia que hi ha d’haver? Doncs alguna cosa diferent, no? Una cosa nova. Hi he donat algunes voltes i heus aquí la meva proposta:

Res de partits polítics, llistes ni campanyes electorals. A les empreses, si hi ha una plaça vacant, es recullen els currículums dels aspirants i se’n tria un, no? Dons una cosa similar.

Els aspirants a treballar al Parlament, a la Generalitat, a l’Ajuntament o a l’òrgan que sigui presenten el seu currículum amb els seus estudis, les seves aptituds i la seva experiència de manera breu i contrastable.

La feina que han de fer també es podria votar. Un any abans d’acabar el mandat, el govern presenta una llista de actuacions a fer per als propers 4 anys ben explicada i la gent vota. D’aquí en surt la priorització de les accions que el proper equip de treball que agafés la feina hauria de realitzar.

Així doncs, tothom té a casa les tasques a realitzar i els currículums dels candidats a coordinar-les. D’aquesta manera pot escollir, segons el seu propi parer, quins son els més ben preparats. Els més votats són escollits nominalment i s’han de coordinar entre ells per dur a terme les tasques el millor que puguin.

La idea s’ha de desenvolupar més, però jo no en diria democràcia per que el nom està molt gastat. Alguna proposta de nom?


1 comentari so far
Deixa un comentari

Has vist / llegit el text “contra la democràcia” de l’Esteve Soler? M’hi has fet pensar amb això del “nom gastat”. Paraules positives en en seu origen, però pervertides per l’ús que se n’ha fet…

Toca redissenyar… totalment d’acord…

Comentari per Anna




Deixa un comentari