mecatxis en blog


Enfadar-se
Març 18, 2012, 11:34 am
Filed under: General

Tots tenim dret a enfadar-nos, però serveix d’alguna cosa?

Sempre s’ha dit que el que s’enfada té dues feines: enfadar-se i desenfadar-se. Penso que és ben cert.

La gent que s’enfada, al meu entendre, demostra a més una incapacitat per entendre les raons lògiques del fet que li ha provocat l’enfadament (de raons lògiques sempre n’hi han, encara que només siguin lògiques per alguns) i una ineptitud per realitzar accions que reverteixin el fet que provoca aquest sentiment.

Intentaré explicar-ho amb un exemple:

Pensem en la gent que està enfadada amb el govern, no importa si el local, el comarcal, el provincial o el nacional. La gent que s’enfada per les retallades no entén la lògica del govern que es troba amb els calaixos buits i, a més, no és capaç d’escollir un partit polític que gestioni millor. De fet, si ens mirem les eleccions a Madrid, només sabem triar entre el PP i el PSOE, com si no hi hagués altres alternatives. La situació actual ens ha vingut donada per més de 20 anys d’aquesta alternança.

Però m’interessa més els que s’enfaden per petites coses: amb els veïns, els germans, els companys de feina, … Enfadar-se amb la gent que ens envolta és, penso, un problema nostre i no de l’altre. Demostra que no som prou oberts per posar-nos en la pell de l’altra persona, que no som capaços  d’entendre el seu punt de vista i, si no hi estem d’acord (parteixo del supòsit que La Raó no existeix, que hi ha una raó, en minúscules, per cada cap pensant) obrir un debat i dedicar una estona a resoldre el conflicte de forma sensata.

Tot això és teoria, clar. Enfadar-se és un sentiment i, com a tal, col·lideix frontalment amb la lògica.

Anuncis

1 comentari so far
Deixa un comentari

Estic enfadada amb tu. XD És broma. A vegades el sentiment que tens, que ve donat per un pensament, fa que no vegis més enllà del mal que estas sentint. I a vegades costa de deixar-lo de sentir.

Comentari per Isaura
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: