mecatxis en blog


Llibertat de nou
febrer 5, 2011, 2:00 pm
Filed under: General

Torno a ser al FOSDEM i tot i que no sóc desenvolupador i em sento una mica com un dofí al desert de Gobi, si que em serveix per posar-me les piles. Veure cada any tota aquesta gent inspirada i abocada a desenvolupar programari lliure i obert captiva.

Avui ens han fet la típica arenga sobre la importància del programari lliure davant l’espionatge dels governs (sobretot l’americà). Poc interessant però que em porta a una reflexió. I com a reflexió, forma part de l’objectiu d’aquest blog, no?

El final del segle 20, des del meu punt de vista es va marcar per la importància dels programes. Tot s’ha de fer amb ordinador, si no, és antiquat. Si no tens ordinador a casa no és ningú. Fins i tot hi va haver un moviment per substituir la televisió del menjador per una pantalla d’ordinador. Ho recordeu?

Doncs la primera dècada del segle 21 ens ha abocat a la xarxa. Al nostre món no passa res si no surt a la xarxa. Facis el que facis, ho has de dir al twiter, al facebook , al blog, … La xarxa ha estat, si no el detonador, si el cable que li porta el senyal. Tenim la pólvora llesta i el detonador preparat. Però el senyal ha de venir d’un polsador que no es trova a la primera línia de foc. La xarxa ha fet de fil conductor i ha encés tota la pólvora i ja han començat a explotar els conflictes en els països on el detonador era més sensible.

Això no es bó ni ho deixa de ser. Si més no, no per si mateix. La xarxa és neutral i ha de continuar mantenint-s’hi. Els intents de l’estat en alguns països de controlar-la, de filtrar-la (com ja passa a la xina, per exemple) han de ser infructuosos. M’agradaria pensar que ho seran. Però la xarxa és feble. Depén de les companyies que han estès les fibres i han posat els satèl·lits en òrbita. Per això son interessants iniciatives com guifi.net. Per fer-nos menys dependents.

Atenció companys no podrem mai ser lliures del tot, però val la penar intentar ser el menys dependents possible. No?

Creem la nostra pròpia xarxa. Creem els nostres pròpies programes i sistemes. Jo no sé crear programes. Els amics del FOSDEM sí.

Anuncis

5 comentaris so far
Deixa un comentari

Atenció companys no podrem mai ser lliures del tot, però val la penar intentar ser el menys dependents possible. No?

Amén!

No és fàcil sortir del camí que marquen, però s’ha d’intentar.
I la batalla pel control de la informació i la neutralitat de la xarxa és molt important… Molt…

Comentari per Anna

Lamentablement, em temo que les forces són desiguals. De moment. Tu ja tens Linux a casa? ;D

Comentari per mecatxis

Tu ja tens Linux a casa? ;D

….esto…fiufiu…:-D
(tot arribarà, tot arribarà)

Comentari per Anna

Ostres! Doncs si es pot aconseguir el menys depenents possibles m’hi apunto.No sé crear tampoc.Espero que ho aconsegueixin ràpid.

Comentari per maria

Jo per exemple faig traduccions per que el programari lliure estigui en català. Hi ha moltes maneres d’ajudar. De moment, fer-lo servir.

Comentari per mecatxis
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: