mecatxis en blog


Consulta popular
Abril 28, 2010, 7:18 pm
Filed under: General

Ja se que tots he llegit moltes coses sobre la consulta i la independència i tot plegat, però us donaré la meva opinió.

He llegit i sentit en moltes ocasions gent ben informada que insisteix que seria molt rentable separar Catalunya d’Espanya. Particularment m’esveren aquells que en fan un motiu per demanar-la.

1 – Qualsevol zona del planeta, per petita que sigui (país, regió, ciutat, poble, barri, …) conté parcel·les més riques que altres. Ja he sentit alguns barcelonins que demanen poder gestionar els seus pròpies impostos, i és que les inversions a Lleida, Tarragona o Girona són parcialment a costa dels impostos cobrats a l’àrea metropolitana. Us sona?

2 – Malgrat totes les teories econòmiques, em costa creure que sabem totes les despeses que tindria una nació catalana. Seria més lliure de les màfies? De la corrupció? S’invertirien millor els nostres diners? Tindríem les mateixes condicions en les importacions i exportacions? Reconec que parlo sense coneixement de causa, però em costa creure que seriem més rics. I si ho fóssim, com ens sentiríem veient com el veí s’enfonsa en la misèria (A vegades sembla que la resta de la península no podria sobreviure sense els diners recaptats a Catalunya)

Personalment penso que la resta de la península ens estima poc, i baso en aquesta manca d’estimació el principal motiu per desitjar la separació. España va néixer fa 500 anys amb un casament (per interès, no per amor). Si ara ens hem de separar crec que hauria de ser precisament per aquesta manca d’amor, que no s’ha corregit, i no per la pèrdua d’interès.

Fa temps que crec que els castellans no estimen Catalunya. M’ho fan pensar els atacs d’algunes persones, amplificades pel sistema mediatic català. I sobretot el poc ressò que tenen les veus castellanes defensores (que segur que n’hi han). I se senten veus a les files dels dos partits polítics majoritaris a Espanya. Això em fa pensar que el sentiment de poca estimació pels catalans també és majoritari.

Perdoneu aquest post. Espero no tornar-hi.

Anuncis

1 comentari so far
Deixa un comentari

La famosa desafecció cap a Catalunya… La veritat és que ser l’ase dels cops i l’origen de tots els mals de l’Estat Sspanyol és molt cansat.
La independència seria cara econòmicament parlant. Aquest és un punt que no s’acostuma una treure (pq no interessa, evidentment) . Es perdria pes específic com a país i molts dels ingressos que venen per part de l’estat i de la UE es perdrien o es veurien reduïts . Si que és cert, però, que tenir poder de decisió en moltes coses em sembla que seria millor. Em sembla que ha de ser més fàcil per un polític de Barcelona decidir i gestionar un tema de Tarragona que no per un de Madrid (per un tema de proximitat i coneixement). Això no treu que la classe política és igual d’impresentable aquí que allà. I potser ens estalviaríem haver de batallar constantment per la llengua (que és molt trist. Jo encara em faig creus que una cosa tan maca i rica com la diversitat lingüística acabi sent un problema).
A mi el que realment m’esparvera és que hi hagi gent que posi en dubte i vulgui desacreditar el fet de fer una consulta democràtica. Més que la independència o no de Catalunya, s’ataca el fet i la legalitat d’organitzar un referèndum. I això és molt greu (i tinc la sensació que la gent no se n’adona o no s’ho planteja). Ja va passar a Euskadi amb el famós pla Ibarretxe. Real ment et fa pensar que a algú li fa por que la gent expressi la seva opinió i que això no interessa.

Comentari per Anna
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: