mecatxis en blog


Ordinadors a les aules
Setembre 14, 2009, 11:58 am
Filed under: General | Etiquetes:

Avui alguns alumnes catalans comencen el curs sense llibres. Els han comprat portàtils als nens.

No estic gaire cas de com funciona el tema exactament. Llegeixo que fan pagar 300€ a cada pare. Quins portàtils han comprat? Quan ha costat cadascun? Si un portàtil val 300/400€, què paga el govern?

Per una altra banda hi ha el debat de si els nens ja no aprendran a escriure. Doncs suposo que depèn de l’us que en faci el professor, per que no fer servir llibres no vol dir no fer servir llibretes, no?

Llavors hi ha els professors que es queixen que no hi ha continguts. Oh! Deu meu! Caldrà preparar les classes! Per què no serà que Internet no estigui farcits de continguts. Cal buscar-los i adaptar-los per ser utilitzats a classe. És molt còmode tenir un llibre on hi ha tot el que has d’explicar. Així també faig jo de professor. Només cal ser un bon policia per mantenir controlada la classe i anar seguint el contingut del llibre, no? Perdoneu la simplificació.

Per mi, el debat interessant és un altre. Un ordinador sense programes no serveix de res. Quins programes fan servir a classe? Potser aquests 300€ no són per pagar els ordinadors si no per pagar els programes. En comptes de contribuir amb els diners de tots a crear un bon fons de programes a disposició de tothom, probablement paguem a una empresa per què faci uns programes que, en canviar d’empresa caldrà començar a programar de nou. Més o menys com quan vam canviar del Windows3.1 al Windows98. Algú se’n recorda?

I encara un altre debat. Perdran les famílies el costum d’anar a la llibreria a comprar llibres? Tinc amics que, al llarg de la seva vida només han comprat els llibres de text del cole i, esporàdicament, alguna lectura obligatòria. No han tornat a trepitjar mai més una llibreria ni una biblioteca un cop acabats els estudis.

Els canvis són durs i plens d’incerteses. I un cop més els toca al sofert professorat encarar-lo. Amics bons professors: admiro la vostra tenacitat i paciència. Si us puc ajudar en alguna cosa, no dubteu a fer-m’ho saber. De moment, seguiré intentant no tenir cap filla/fill per evitar massificar les aules. 😀


2 comentaris so far
Deixa un comentari

Saps que és el que m’ha deixat més aturada?Amics que els últims llibres que van comprar eren els de text de l’escola…ostres,de veritat?Sembla increïble.
No sé, no sé…no m’agrada massa aquesta política d’educació.Nens amb ordinadors i sense llibres.A l’escola hi ha zones wi-fi, és a dir, que a l’hora de classe poden mirar internet.A més a més les xarxes de connexió han de millorar tan…Estan fent canvis molt ràpids. Els hi poden sortir bé,però també malament.Espero que no.

Comentari per maria

Buff… Complicat el tema.
Amb el tema Internet / informàtica, a l’igual com amb la televisió, el problema no és l’eina en si, si no l’ús que se’n fa. Que no es gastin diners en llibres de text, que poden quedar obsolets amb més facilitat i suposen una despesa de paper, no em sembla mala idea. Així com oferir la possibilitat d’obtenir materials més atractius , dinàmics i interactius. I de gent que no ha llegit mai cap llibre un cop ha deixat de ser necessari n’hi ha hagut sempre.
Ara, un cop dit això: si. Es plantegen molts dubtes. Sempre tens la sensació que algú haurà cobrat una bona comissió per encarregar la mega comanda d’ordinadors a X empresa o per fer servir cert programari.
A mi el que em preocupa és aquesta “llei del mínim esforç” que s’està imposant. Copio i enganxo. M’és igual què i com. Difícil trencar aquest cercle només des de l’escola quan s’està imposant i exhibint aquest model arreu.

Comentari per Anna
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %sA %d bloguers els agrada això: