mecatxis en blog


Apagada analògica
gener 15, 2009, 1:27 am
Filed under: General

Entenc prou be els avantatges de la TDT. Més canals, més qualitat i tot aixó. No us poso cap enllaç perque la web està pleníssima d’informació positiva sobre la TDT. Però hi ha informació en contra de la TDT?

Jo tinc posat un descodificador, i no se si és per que el vaig comprar dels més baratets o que, però es veu fatal. Potser és veu amb més definició, però de tant en tant «s’ensopega» la imatge o el so o les dues coses. En definitiva, «l’experiència» del telespectador és menys satisfactòria.

I un altra cosa que m’inquieta és «l’apagada analògica». Si ara estan emeten per analògic i per digital sense problemes, perquè han de treure tant de pressa les emissions analògiques? A mi, pel que hi fan, ja m’està be la qualitat que te ara. Podria entendre, per exemple que no poguessis comprar televisors nous amb sintonitzador analògic, però que «t’obliguin» a adaptar-te em sona a tongo.

Potser sóc un mal pensat, però jo hi veig un cosí que ven sintonitzadors o que es dedica a «antenitzar» o alguna cosa d’aquestes. Perquè és clar. Si tu vols veure la televisió a casa amb més definició, això obliga a les productores de programes a enregistrar amb més definició, és a dir, a renovar tots els equips. Des de les càmeres fins als equips de difussió del senyal.

Algú sap alguna raó tècnica o econòmica per l’apagada analògica?

Anuncis

5 comentaris so far
Deixa un comentari

Algú sap alguna raó tècnica o econòmica per l’apagada analògica?</i<

Doncsno, la veritat. Però també tinc la sensació que hi ha un gran negoci al darrera (ja no per la venda de descodificadors, sobretot per la de mega pantalles planes amb TDT incorporat )
I si que es veu millor. I no sabria explicar el motiu, però he pogut detectar al Bages s’encalla més que a Barcelona.
El meu descodificador de TDT anava enganxat a un DVD gravador (aquest any els Reis s’han portat bé…)

Comentari per Anna

Un dels grans motius pels quals volen fer la apagada analògica es per poder liberalitzar l’espectre que aquesta utilitza, es a dir, que el que vulgui emetre alguna cosa no haurà de pagar cap tipus de llicència, es a dir, que et podràs fer la teva tele i emetre lliurement.
Un dels exemples de coses que es podran fer és una coseta que ara comença a proposar Google a EUA, fer arribar Internet a totes les cases a través d’aquest espectre, gratis!

Comentari per franhp

Si no ho he entès malament, en compte de utilitzar diverses freqüències, una per cada emissora, ara emetran totes per la mateixa freqüència, però digitalitzades.

D’aquesta manera, hi haurà mes freqüències disponibles (que es podran utilitzar, per exemple, per difondre internet)

El que no entenc és la obligatorietat de tot plegat. Moltes emissores locals encara no s’han pogut passar al digital perquè els equips valen molts diners i ja ha fet una forta inversió per comprar els equips analògics i obrir la emissora.

Comentari per mecatxis

Pel que tinc entés la cosa no és tan dolenta com la pintes. La cosa consisteix a que ara les bandes analògiques passen a ser lliures i que per tant no cal cap tipus llicéncia comprada per a emetre en qualsevol freqüéncia, es a dir, que ara les emissores locals que no tinguin emissió digital, podran continuar emetent i nosaltre ho podrem continuar veient, però si hi ha un desgraciat que vol fer interfèrencies en la mateixa freqüéncia ho pot fer sense ser multat.

Comentari per franhp

Llavors no és pròpiament una apagada i les televisions podran continuar funcionant en analògic, però amb més soroll?

Comentari per mecatxis
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: