mecatxis en blog


Tòquio blues
Octubre 6, 2008, 6:07 pm
Filed under: Llibres | Etiquetes: , , , , ,

Títol: Tòqio blues. Norwegian wood

Títol original: Norwegian wood

Portada del llibre

Portada del llibre

Autor: Haruki Murakami

Traductor: Albert Nolla

Editorial: labutxaca

Resum: Una novel·la fàcil, molt apta per adolescents (encara que una mica llarga, si no estan acostumats a llegir: 428 pàgines)

Narra la història d’un adolescent japonés que estudia a Tòquio. Mira de superar la mort del seu millor amic per suïcidi (es veu que és molt comú a la societat japonesa) juntament amb la novia del difunt. Pel camí es troba personatges extravagants dels quals val la pena parlar i d’altres que amb prou feines esmenta a la novel·la. Com a extravagants, vull dir el company d’habitació obsessionat per l’ordre i la neteja, l’amic amb un coeficient de geni i un carisma que desborda fins i tot al director de la residència, i una amigueta que va més sortida que la cantonada de la taula.

El llibre és fàcil de seguir i crea una molt bona atmosfera. Destaca la neutralitat de Toru (el narrador) Si més no, a mi no ha aconseguit traspuar-me sentiments. Potser perque és massa descriptiu, i a un noi a qui li passen aquestes coses li hauria de costar explicar-les amb tanta claredat. Però potser és això mateix el que li dona el to melangiós que t’acompanya tota la novel·la.

Aneu amb compte si esteu depres o heu tingut un desnegany amorós! Us pot tocar la fibra! 🙂

Anuncis

4 comentaris so far
Deixa un comentari

Tinc massa lectures acumulades com per posar-lo en llista d’espera… Ainchs…
Si t’interessa una altra visió de la cultura japonesa (i no l’has llegit) et recomano “Estupor i tremolors” de l’ Ameli Nothomb. No és ni molt menys una novetat. I t’ocuparà poca estona (és curtet). A mi em va impactar força el retrat que hi surt de la cultura japonesa (i especialment el seu món laboral).

Comentari per Anna

Tinc massa cua de llibres pendents com per posar-lo en mode d’epera…Ainchs…
Si t’ha quedat curiositat per la societat japonesa, et recomano “estupor i tremolors” de l’Amelie Nothomb. No es cap novetat i t’ocuparà poc temps de lectura (és breu). Però a mi em va impactar força (pel retrat de la societat japonesa, el seu masclisme i el curiós funcionament del seu sistema laboral)

Comentari per Anna

Hola anna!

Dos cops! Com que has canviat d’adreça, ara et posa els comentaris com a pendents de moderació. No pateixis que m’ho miro sovint!

Comentari per mecatxis

Ni me n’he adonat que he canviat l’adreça…
Això d ela tecnologia em desborda…
Arribarà el dia en que intentaré posar el número d ela tarja de crèdit al microones o escriuré un mail enlloc d’una adreça en una postal…

ainchs…

Comentari per Anna




Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s



%d bloggers like this: