mecatxis en blog


Igualtat
Juliol 28, 2008, 6:31 am
Filed under: General

Ja fa alguns anys que es parla d’igualtat entre els homes i les dones. Entenc que pugui haver igualtat de drets, però em costa entendre el tema d’igualtat d’oportunitats

És cientificament provat que el home i la dona són físicament diferents. El tema de la força dels homes i el treball de precisió en les dones és sabut. Ara ja hi ha estudis sobre la diferència de funcionament del cervell.

Per tant, no ens ha d’estranyar que, per determinades funcions, un genere tingui més facilitats que un altre. Per tant, la llei de la igualtat està molt be de cara a la galeria, però és una aberració cientificament parlant. En un equip de govern s’hi ha de posar la persona més capacitada per cada càrreg, idependentment d’aquin genere o estrat social pertanyi.

Anuncis

4 comentaris so far
Deixa un comentari

El problema de la (des)igualtat és que per una mateixa feina que es pot desenvolupar perfectament igual, una dona cobri menys (cosa que encara passa) o passi per davant l’elecció d’un home per altre tipus de condicionants.
Cada cop hi ha menys feines que demanen uns requisits físics, per exemple. I encara que hi hagi certes diferències de gènere, és just, crec, valorar a les persones individualment, segons les seves aptituds .
I és cert, s’ha de posar a les persones en un càrrec per la seva vàlua, però és injust que a un polític de gènere masculí, per exemple, ningú li posi en dubte la via d’accés al seu lloc de treball, però en canvi a una dona se li destaqui el gènere i es doni per suposat que està en el seu càrrec per un tema de quota.
Encara no hi estem acostumats.

La igualtat s’haurà aconseguit quan hi haig tantes dones incompetents ocupant càrrecs com homes incompetents i ningú en subratlli el gènere, només la seva incompetència. Trits, però cert… 😉

Comentari per Anna

Estic completament d’acord amb que cadascu s’ha d e guanyar el carrec per la seva valua, no pel seu genere. No vull una jefa inutil pq sigui dona sino una jefa util pq sapiga fer la seva feina. I perdo per la paraula jefa però quina s’ha de fer servir sino?

Comentari per tictac

És un tema molt complicat Àngel, és evident que per aconseguir una feina haurien de prevaldre els coneixements sobre el sexe. Però, quan un empresari ha d’escollir entre un home i una dona iguals intel·lectualment la majoria es decanten per l’home, el motiu és simple: les dones es queden embarassades i han d’estar uns mesos de baixa. I, per una empresa que la majoria de vegades busca únicament i exclusiva aconseguir diners això és inadmissible.

El problema quin és ara? Doncs que per una cosa que no escollim: el sexe, som condicionats. Un filòsof espanyol, José Antonio Marina, diu que som meitat biologia i meitat societat. Té sentit discriminar algú per quelcom que no ha escollit?

Per a regular això entren les lleis d’igualtat, i em semblen útils, alguns filòsofs sofistes com Gòrgies criticaven les lleis perquè no eren naturals. Segons ell, si ets dèbil has de morir en tant que som com animals. Jo penso que hem evolucionat el suficient i podem fer unes lleis que compensin les cartes que se’ns han donat biològicament a la vida.

Un altra tema és que apliquem malament les lleis; però, de partida, les lleis són necessàries per igualar a tothom tot i ser biològicament diferents.

Salut!

Comentari per pinucset

tictac: cap. Tant en masculí com en femení (la cap i el cap).

Comentari per pinucset
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: