mecatxis en blog


No a la Pau
Desembre 17, 2007, 7:16 pm
Filed under: General

Mentre acabo les ‘obres’ de migració, un comentari.

Tots (o si més no, molts de) nosaltres em estat educats en la cultura de la pau, la no violència. Ara no recordo si ja havia fet algun comentari en aquesta línia.

Bé. Estic d’acord que la violència no és la millor solució dels conflictes. Que cal intentar qualsevol cosa per solucionar les desavinences abans d’arribar a les mans. Però també penso que la societat del benestar, la democràcia, els drets humans i la resta d’avanços socials han estat fruit de litres de sang vessats i de vides escapçades.

Ningú es fica les mans al cap quan parla dels centenars de caps que van rodolar pels jardins francesos, o dels pagesos van començar a pelar soldats reials a cop de falç, o de tants altres conflictes on sembla que la victòria valia el sacrifici dels herois.

Tinc la sensació que la democràcia és una competició entre empreses disfressades de partits polítics que intenten endur-se la millor quota de mercat. Que els polítics no defensen ni el país, ni la nació ni els ciutadans. Defensen els interessos del partit i els interessos personals. Però la Democràcia és el poder en mans del poble. En aquest cas, el poder del poble sembla radicar en la possibilitat d’afiliar-se a les llistes d’un partit i lluitar per la seva quota de poder.

És per això que val la pena que estiguem alerta, no per quan vingui l’enemic, si no per treure’ns l’enemic de l’ànima. Aviat vindrà una altra revolució (la història de la humanitat és cíclica) i només podria evitar-la una guerra mundial (No és una revolució?). No em puc imaginar quin serà el desencadenant. Quina bandera enarborarà cadascun dels bàndols. El que estic segur és de que no falta tant i de que, com sempre, hi haurà gent senzilla que defensarà la pau de casa seva per sobre dels símbols i dels objectius. I que aquests seran els que més patiran.

Anuncis

3 comentaris so far
Deixa un comentari

Ostres, Àngel…t’ha quedat un text una mica apocalíptic….

Diuen que la tercera guerra mundial serà per l’aigua…

Em costa imaginar que la gent pugui ser arrossegada a un conflicte, en la nostra “societat benestant”, donat l’individualisme que regna actualment entre nosaltres. Però tens raó, passa cíclicament. I els humans som fàcils de manipular. Amb una bona propaganda… i accentuant la crispació social.

I si et sents agredit (o et fan sentir agredit) , on està la línia que separa defensar el teu espai i agredir el de l’altre?

Comentari per Anna

No dona! Res d’apocalíptic. L’apocalítpic era aquest. Aquest és esperançador, per que creu que aporta una possible solució. La guerra.

Intenta explicar que potser la guerra és tant dura com expliquen. Però que, si no hi ha altra sortida, cal fer-se càrrec de les pèrdues. El que més costa d’entendre és que les que més pateixin siguin els que menys tenen a guanyar.

Respecte a la teva pregunta sobre la línia de separació. La resposta està en recordar que som tan animals com la resta. I que fan els animals quan es troben en un conflicte semblant? Doncs ensenyar-se les dents. L’espai no és de ningú si no que és de tothom. La propietat és una cosa que ens hem inventat per que càpiga més gent en menys espai i no ens barallem contínuament

Comentari per mecatxis

La veritat és que, a mi, el que em costa d’entendre és que les guerres siguin “necessàries”. Que tot són cicles i que cíclicament les coses s’estanquen i un conflicte suposa una parada i una reactivació de l’economia mundial. I que això és, a llarg termini “positiu”….Però sembla ser que és així…

I tens raó, som animals. Per necessitat s’ha establert normes de convivència, però quan la cosa es posa negra, tornen els instints…començant pel de supervivència…

Comentari per Anna
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: