mecatxis en blog


Esteu segurs que podem salvar la terra?
Octubre 12, 2006, 7:44 pm
Filed under: General

L’altre dia vaig veure el reportatge “Propera parada Mart”. En una de les explicacions que donava en Tomàs Molina es veu com fan un cultiu d’un bacteri i com aquest explota tots els recursos del cultiu fins a exhaurir-los i, llavors, el bacteri mor per inanició.

En Molina exposava aquest cas per demostrar la necessitat que te la humanitat de viatjar a Mart, comparant el bacteri amb la humanitat.

Això em va dur a una reflexió que fa temps que em volta pel cap: L’home està destinat a la seva pròpia extinció.

D’aquesta reflexió aparentment lògica i que molta altra gent ha fet abans, en trec una segona: Els ecologistes, treballen per salvar el planeta? O per salvar la humanitat? O be confonen ambdós termes i no són capaços d’entendre aquest planeta sense la humanitat?

Segons llegeixo a The Long Foreground: Human Prehistory, l’Homo Sapiens Sapiens habita el planeta des de fa uns 130.000 anys. I l’Homo Erectus ho va fer fa uns 2 milions d’anys. Però la terra, en canvi, te una vida aproximada de 4,6 milers de milions d’anys segons Earth. És a dir que podríem parlar de 2,3 milers de milions de vegades el temps que ha passat des de l’aparició de l’Homo Erectus fins que vaig néixer jo, que ni tant sols tinc l’esquena recta.

En resum, amics ecologistes: Crec que no cal que patiu. El planeta continuarà existint després de la nostra (propera?) extinció i naixeran moltes més espècies noves de les que pugueu arribar salvar mai.

La natura, amics meus, és mooooolt sàvia. Molt mes que els empresaris de les grans petrolieres. Sap que només li cal tenir paciència.

Penso doncs que la recollida selectiva, l’estalvi energètic i el d’aigua estan destinats exclusivament a salvar la humanitat. El planeta se salvarà tot solet.

Anuncis

6 comentaris so far
Deixa un comentari

Com ja saps jo sempre he dit que el home es el cancer de la terra i que tindria que haver menos gent de la que diuen que tindrem que ser.

Com tu has dit molt be la terra es savia i nosaltres ens acabarem autoextingint, pero aquest cop a la terra li costara mes de tornar a recuperar-se, per que l’homo sapiens que deies no tenia forma de destruir tan greument el planeta.

Conclusio quan l’home disminueixi a un minim de poblacio la terra podra dir que esta salvada.

Comentari per Anonymous

JA HO CREC QUE EL MON SE SALVARÀ TOT SOLET…I QUE SI RECICLEM I ANEM AMB PEUS DE PLOM EN NO CONTAMINAR LA NOSTRA MARE NATURALESA, PER QUÈ TOT JUST ARA I NO DESDE FA ANYS ENRERE?
LA VERITAT ÉS QUE ARA TOTHOM S’HO HA PRES SERIOSAMENT PERÒ CREC QUE NO S’HAURIA D’HAVER ARRIBAT AL PUNT DE FER TANTA PUBLICITAT PER RECICLAR, SI TAN INTEL·LIGENTS SOM L’ESPÈCIE HUMANA EL QUE ARA DEM TOTS A CASA DE SEPARAR PAPER, PLÀSTIC,ETC JA HO HAURIEM D’HAVER PENSAT ABANS!!!EN FI, NO SÉ SI M’HE DESVIAT BASTANT DEL TEMA PRINCIPAL PERÒ ÉS UNA REFLEXIÓ QUE HE FET UN COP HE ACABAT DE LLEGIR EL COMENTARI DEL MECATXIS.

Comentari per Anonymous

SI TENS RAÒ, EL MÓN ES SALVARÀ TOT SOLET PERÒ, PER QUÈ LA MAJORIA DE GENT HA HAGUT D’ESPERAR AQUE ES FACI TANTA PUBLICITAT PER RECICLAR? PENSO QUE TOTS HO HAURIEM D’HAVER FET ABANS…AIXÍ DONCS L’ESPÈCIE HUMANA NO ÉS LA MÉS INTEL·LIGENT COM MOLTS PENSEN… POTSER M’HE DESVIAT DEL TEMA PERÒ ÉS UN REFLEXIÓ QUE HE FET UN COP HE ACABAT DE LLEGIR-HO…

Comentari per Anonymous

Mentrestant s’extingeixen espècies: fa poc, el dofí blanc xinès: http://www.cnn.com/2006/TECH/science/12/13/china.dolphin.ap/index.html

Comentari per avalot

En el que portem de decada de mileni es poden haver estingit centenars de milers de especies diferents, i creat moltes més.

Quantes menes de gossos existien habans que l’home els domestiques? i de vaques? i d’arbres fruiters?

Insisteixo. L’home no pot destruïr la natura completament, però la natura si pot destruir la humanitat (de fet, és en camí de fer-ho)

Comentari per Mecatxis

Una opinió més: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2423428

Comentari per avalot
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: